Top 3 dictatori

Nord-coreenii au o vorbă: Președinții nu ți-i alegi, cu președinții te naști. Ce nu știu însă nord-coreenii e că nu toți dictatorii sunt ca ai lor, adică mici și grași. De fapt, ei au genul de dictator fraier, pe care alți tirani îl bat în pauză, ca să-i fure senvișul. Să vedem, așadar, care sunt cei mai abili despoți cu care ne întâlnim deseori pe site-urile de știri sau în viața de zi cu zi, atunci când vizităm țări sărace din lumea a treia.

1.Dictatorul rapper, cunoscut și ca dictatorul de cartier sau dictatorul cocalar. Pentru că este prea șucar ca să poarte haine banale, acest dictator își subliniază statutul prin costumații extravagante, colorate țipător. Toată lumea din țara lui știe că un om care se îmbracă fistichiu este un om puternic. De cele mai multe ori, e greu să spui cu ce, mai exact, este îmbrăcat. Dictatorul rapper nu poartă pantaloni sau kilt sau șalvari sau togă, pentru că așa ceva poartă oamenii, iar oamenii, după cum știe toată lumea, sunt muritori. Dictatorul cocalar e atât de sigur pe sexualitatea lui încât se îmbracă uneori la fel ca o pensionară din lumea vestică și poartă bijuterii cu diamant. În timpul vizitelor în SUA, unii ziariști îl întreabă când scoate următorul album.

De cele mai multe ori, ajunge să piardă contactul cu realitatea, din cauză că e înconjurat de critici de modă lingușitori, care îi spun ce-i place să audă: că se îmbracă mișto, cu gust.

2.Dictatorul de gașcă. Nimic nu-l flatează mai tare pe popor decat alegerile libere, iar dictatorul de gașcă știe asta. Ca un prof tânăr, care stă de vorbă cu elevii de la egal la egal, întrebându-i ce și-ar dori să se mai discute la ore, acest dictator îl ia deoparte pe fiecare cetățean în cabina de vor și-i spune: “Cine ai vrea tu să fie președinte, dacă ar fi după tine? Dacă ar fi să votezi tu după cum îți dictează ție conșiința, cine ai dori să te conducă? Uite, tu-mi zici și eu îl las pe el la putere.” Vizibil încurcat, alegătorul pune ștampila tot pe conducătorul în funcție, deoarece nu a auzit să mai candideze cineva.

3.Dictatorul obscur. De obicei, e încă în funcție din cauză că nu a a auzit nici dracu de el. Conduce o țară mică, dintr-o zonă care nu interesează pe nimeni și despre care multă lume crede că e de fapt un regat medieval din Game of Thrones. Când face vizite internaționale, merge cu curse de linie, ca să nu atragă atenția asupra lui. Are pașaport european, pentru că stă mai mult în apartamentul lui din Viena, pe care și l-a cumpărat cu banii jos, la un preț foarte bun dacă ținem cont că e într-o zonă semi-centrală, aproape de metrou.

Sursa: Catavencii 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s