Eurovision 2012

 

Trebuie sa spun de pe acum ca nu am urmărit show’ul pentru ca nu îmi place sa vad chestii de genul ‘hai, sunt din Moldova. Votez.’ sau alte exemple. Nu este corect. Aici nu este vorba de tara, politica, etc. Aici este vorba de muzica. De vocea persoanei. De momentul artistic. De ce se votează așa? Nu mi se pare corect.

Oricum. In fine. Trebuie sa recunosc ca atunci când am auzit prima data ca Mandinga ne vor reprezenta am fost puțin suparata si poate ca va veți întreaba de ce. Pai, suntem romani, nu? Atunci se ce cântat in engleză, spaniola si altele? Bine, înțeleg de ce engleză, ca sa înțeleagă toți si poate așa votează. Dar totuși. Nu trebuie sa ‘reprezinte’ tara? Pai băgati nene ceva românesc. Spaniola. Cimpoaie. Chestii. Bine, frumos. Te face sa dansezi.

Acum sa recunosc, ca după ce am ascultat melodia de câteva ori mi’am dat seama ca e destul de frumoasa si are șanse cât se cât pentru ca e catchy.

Nu am crezut niciodată ca fata, nici nu ii stiu numele, știe sa cânte live. Si spun asta cu părere de rău. Ce m’a făcut sa cred acest lucru este faptul ca la Romanii au talent, au cântat playback si m’au dezamăgit rău.

După ce am citit pe Twitter si din ziare ca am intrat in finala, m’am gândit ca hai, poate chiar știe sa cânte. Țin sa va spun, ca nu zic asta din rautate, ci chiar nu am auzit’o live pentru a îmi forma o idee. Oricum, am intrat frumos pe domnul YouTube si am dat un mic search. Mi’a plăcut! Mi’a plăcut momentu lor! Dinamic! Te face sa te ridici din picioare si sa dansezi. Si lucrul care m’a impresionat foarte mult a fost faptul ca săraca fata a cântat si fără casca aia. Frumos.

Dar ce am auzit despre finala nu a fost așa bine. Am auzit ca i’a tremurat vocea si alte chestii. Pai, sa mă dau si eu cu părerea acum, ca noi oamenii știm sa facem asta foarte bine. Dacă tu ești cântăreț profesional, nu trebuie mă sa sti cum sa canti? Cum sa canti când ești stresat. Cum sa canti când ești sub presiune? Cum sa canti mereu? Eu asta credeam.

Locul 12 pentru noi, tara cu cea mai buna muzica (si zic asta din suflet pentru ca așa e si tot pot sa recunoască) este o rusine. Trebuia sa fim măcar in primii 10. Păcat. Mare păcat. Eu chiar credeam ca avem șanse mai mari.

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s