Top 6 poze de pe Facebook

 

Top 6 cele mai tâmpite fotografii de pe Facebook

1. Fotografiile cu citate. Nu sunt prieten pe Facebook cu Dan Puric, dar îmi imaginez că profilul lui e plin de poze cu citate. Probabil că inclusiv în poza lui de profil apare un citat, ca să-l recunoască lumea pe stradă după dictoanele celebre pe care le știe pe de rost. Parcă le vezi pe gospodine: “Uite, ăla-i Puric, îl știu după neologismul de la final. Pare mai corect sintactic decât la televizor.”

Nu vreau să mă leg aici de oamenii care postează citate pe Facebook. E treaba lor dacă n-au timp să citească și se mulțumesc cu fraze aparent profunde, scoase din context. Ce-i greu de înțeles e de ce pun citatele sub formă de poză. Nu e ca și cum ai vrea să scoți în evidență cât de mișto arată un citat, cât de fotogenic este. Următorul pas e să se facă filme cu citate, ca să vezi citatul cum vorbește, cum se mișcă pentru ai lui. Din păcate, oamenii riscă să se atașeze de citate care arată bine, dar n-au nimic în cap.

2.Fotografiile cu mâncare. Fotografiile cu mâncare postate pe Facebook sunt utile dacă ești student din provincie abia ajuns la București și te sună părinții zilnic să te întrebe dacă ai mâncat bine. Caz în care poți inclusiv să postezi poze de-ale altora cu mâncare, numai să stea oamenii ăia de-acasă liniștiți, fără teama că faci grastrită.

Partea proastă, apropo de pozele cu mâncare, e că lipsește diversitatea. Cam 90% dintre pozele cu mâncare de pe Facebook sunt poze cu clătite. Ce-i face pe oameni atât de mândri că mănâncă clătite? Dacă mănânci clătite umplute cu ciocolată ești un om mai bun, un prieten pe Facebook mai de încredere? Nimeni nu postează poze cu shaorme, deși se împăturesc și ele, iar umplutura conține considerabil mai puțin zaharuri. 

Situația cea mai tristă e totuși în Sudan, acolo unde conturile de Facebook ale oamenilor conțin aceeași poză, repetată la infinit: Un castron cu două-trei boabe de orez pe fund.

3. Fotografiile din care înțelegem că azi e vineri și că urmează weekendul. Sau că e luni, cea mai nesuferită zi a săptămânii. Dacă te-ai întrebat vreodată cât de entuziasmați sunt prietenii tăi atunci când vine weekendul, e bine de știut că poți găsi răspunsul pe Facebook, sub forma unei poze în care apare, cu ochii bulbucați de fericire, un câine, o pisică, un copil de maxim doi ani sau pur și simplu un personaj din desene animate. Oricum, cineva care n-a lucrat niciodată. De unde și gluma.

4. Fotografiile postate dimineața, în care apare o cană de cafea. Primul om care a postat o poză cu cafea pe Facebook avea niște prieteni foarte sceptici care, când l-au auzit la telefon că bea cafea, l-au luat cu “Du-te frate, de-aici, că nu te cred. Ești tu atât de șmecher încât să bei cafea?! Păi cafea beau numai barosanii. Dacă nu vii cu o poză, degeaba.” Și a venit. De atunci, internetul s-a umplut de cafele. Se spune că Brazilia e țara care are cea mai mare producție de poze cu căni de cafea.

5.Fotografiile cu pisici. În a șasea zi a Genezei, Dumnezeu a creat pisicile și, imediat după, fotografiile cu pisici. Iar Dumnezeu a văzut că fotografiile cu pisici sunt bune și haioase, așa că s-a decis să creeze omul, pentru a le transmite mai departe pe internet. Asta e perspectiva creaționistă asupra pozelor cu pisici. Mai există și explicația evoluționistă, care spune că fotografiile cu pisici au evoluat, de-a lungul a milioane de ani, din fotografii cu reptile.

6.Fotografiile din categoria “Asta nu-i normală”. Cine e familiarizat cu săptămânalul România Mare știe și de rubrica “Asta nu-i normală”. E pe ultima pagină și constă în fotografia unei femei dezbrăcate, atrăgătoare, perfect normală. Ca s-o găsiți mai ușor, e chiar lângă rubrica “Antologia păpușilor cu patru lăbuțe”, fără nicio legătura. Mă rog. Ce nu știe Alcibiade e că fiecare utilizator de Facebook are în lista lui pe câte cineva, de obicei băiat libidinos, care face un lucru similar: postează fotografii cu gagici în costumul de baie gol, alături de comentarii traductibile prin “Ia uite-o, frate, și p-asta ce bună e!” Acest gen de utilizator e numit uneori Șantieristul.

 

Sursa: Catavencii

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s