Doar in Romania: ciorbă de şaorma

 


“Săptămâna viitoare vom asista la o premieră absolută în istoria culinară a țării noastre: un fast-food din complexul studențesc Regie, din București, le va oferi clienților săi șansa de a cumpăra ciorbă de şaorma.

Ideea i-a venit lui Fane, unul dintre şaormiștii cu state vechi din Capitală. Într-o zi când mergea la muncă el a auzit o discuție între o mama și fiul ei student la Politehnică, ambii din provincie, aceasta spunându-i ca nu cumva să treacă o zi fără să mănânce „puțină zamă”. Pentru a mulțumi atât pe mame, cât și pe studenți, lui Fane i-a venit ideea de a crea o rețetă pentru o ciorbă de şaorma. „Rețeta este foarte simplă”, le-a spus şaormistul reporterilor Academia Cațavencu. „Pur și simplu băgăm cartofi prăjiți, carne, ketchup, castraveți murați, varză și maioneză într-un ceaun cu apă și lăsăm să fiarbă la foc mic”, a mai declarat Fane. Din câte se pare, ciorba de şaorma va fi servită în trei modalități diferite, în funcție de buzunar. Pentru studenții mai săraci, fast-foodul va vinde ciorba în vase de plastic. Celor cu gusturi mai elevate, dar și portofele mai largi, Fane spune că le-a pregătit o surpriză pe cinste: ciorbă de şaorma la lipie lăsată la întărit pe tejghea sau la chiflă.”

 

Vezi mai mult.. 

 

Ma, eu nu stiu care e treaba cu saorma asta, dar am mancat si eu una in vara si pot spune ca a fost foarte buna. Mai buna decat cum se face pe aici.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s