Romania’s Government Falls

 

OK, I GOT IT! I SWEAR! Everyone talks about it!

For God’s sake it’s not like it never happened before!

 

Get over it!

 

Yes, we hate the president, his government and everything that has to do with them and by changing some people around, they won’t make it better!

All we want is HIM out, but he seems not to get it.

You can click on the following titles to find out more.
Romania’s Government Falls – The Wall Street  Journal

Romanian govt falls in no-confidence vote – The Seattle Times

Romania’s government falls after Parliament vote – CNN International

Czech govt wins confidence vote, Romanian govt doesn’t – Boston.com

Romanian government is latest victim of EU austerity – Los Angeles Times

Romanian government falls in no-confidence vote – Fox News

 

Whoever was and is the PM won’t do anything. He’s nothing when it comes to Basescu’s rule. Romania is a democratic country? NO WAY! It’s nothing close to that, but I hope that during my lifetime it will happen.

 

Advertisements

5 thoughts on “Romania’s Government Falls

 1. #văd că se scrie în Română aici

  Unde-i pozitivismul? 🙂

  E adevărat că cei care au venit la putere au mai fost și au demonstrat cu totul altceva decât ce propovăduiesc în discursurile publice, la fel de adevărat e că nici cei pe care i-au înlocuit nu au fost sfinți. Cred că oricine ar fi fost la putere în acești ani de criză ar fi făcut la fel, dar când ești în opoziție discursul e altul (vezi de exemplu legea promovată de Ecaterina Andronescu cu creșterea salariilor profesorilor cu 50%, iar în câteva luni, când a fost devenit ministru al învățământului, nu mai știa cum să anuleze propria lege, fiindcă nu avea bani să plătească acea creștere salarială).

  Dacă e mai bine cu ăștia, nu știu. O să vedem.

  Până la urmă contează să gândim sănătos și să filtrăm ce vedem și auzim.

  Există două feluri de a schimba lucrurile. Unul de sus în jos, pe linie ierarhică, și unul de jos în sus și pe orizontală. Adică să facem fiecare cât putem și să convingem și pe cei de lângă noi să facă la fel. Fiecare gest, cât de mic, contează.

 2. #postez din nou fiindcă nu știu dacă a fost primit primul comentariu, m-a forțat să mă loghez și nu am primit niciun mesaj de confirmare

  #văd că se comentează aici în limba română, mă conformez

  Drept e că politicienii se pricep de minune să caute nod în papură celor de la putere. La fel de corect e că abia viitorul ne va spune dacă e direcția corectă ori ba. Personal cred că deși nu au fost sfinți, cei care au plecat de la guvernare au făcut unele lucruri curajoase, lucruri care i-a costat politic foarte mult; la fel cred că orice partid ar fi fost în anii de criză în locul lor probabil ar fi făcut aceleași lucruri, dar din opoziție e mult mai frumos să vorbești pe placul celor mai puțin informați.
  Dau ca exemplu poziția Ecaterinei Andronescu: din opoziție, a promovat și dat o lege care mărea cu 50% salariile profesorilor (nu că nu ar merita, dar la fel poate merită și alții și mai trebuie să ai și resursele pentru o așa mare creștere); ajunsă în câteva luni ministru al educației, nu mai știa cum să anuleze propria lege, că nu avea banii pentru a o respecta.

  De asta e bine să analizăm și filtrăm fiecare cuvânt pe care îl auzim. În general presa nu prea își respectă poziția imparțială și mesajele sunt pervertite.

  O să vedem cum va fi 🙂

  În rest, o altă idee. Schimbările pot să vină pe verticală, de sus în jos, sau să fie promomovate pe orizontală și apoi preluate și în sus. Adică e datoria noastră să facem fiecare cât de puțin pentru e ne fi mai bine. Fiecare gest conteaza, oricât de mic ar fi.

 3. Eu sincera sa fiu, stau cam prost la capitolul politica din Romania. Doar ca sincer ma deranjeaza ca vad cum toate ziarele din LUME scriu despre ‘caderea guvernului’. Parca am fi prima sau ultima tara careia i se intampla asta. Cat am vazut eu la televizor, au facut lucruri foarte urate si asta’i faza mereu, chiar daca fac 10% bine si 90% rau, nu mai tine nimeni cont de procentul de bine. Raul este mai mare. Acum nu stiu ce sa zic. Sa vedem ce se va intampla de acum inainte. Si asa e, fiecare gest chiar conteaza.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s